Liderul DA explică de ce partidul a părăsit blocul Iurie Leancă. ALEGERI 2015

Partidul Democraţia Acasă (DA) a luat decizia de a părăsi Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova - Iurie Leancă” pe motiv că nu a fost respectată promisiunea colegilor din bloc de a promova tinerii de la DA pe liste la nivel local şi raional. Echipa DA a anunţat, vineri, 8 mai, că merge pe cont propriu în alegeri.

Preşedintele partidului, Vasile Costiuc, a declarat, la o conferinţă de presă la IPN, că formaţiunea pe care o conduce a promovat constant un mesaj de schimbare a clasei politice şi de îmbunătăţire a situaţiei din ţară, dar spre regret cei care au fost aduşi la guvernare în aprilie 2009 au dezamăgit profund şi au compromis vectorul european, în special după ce PLDM şi PDM au făcut coaliţie cu PCRM.

Vasile Costiuc a menţionat că apariţia proiectului lui Iurie Leancă a fost ca o speranţă pentru generaţia tânără şi pentru cei dezamăgiţi de partidele care se declară pro-europene. Atunci când s-a format blocul,  au fost purtate discuţii în care s-a stabilit un principiu, şi anume că pe listele blocului vor fi promovaţi tinerii din DA.

„Cu regret, o parte din colegii mei tineri aşa şi nu s-au regăsit sub nicio formă pe listele de candidaţi la primării sau în alte funcţii eligibile din satele noastre. Am încercat să transmit mesaje în interiorul blocului, pentru că mi-am dorit cu adevărat ca acest bloc să fie o alternativă reală pentru viitorul european, dar probabil nu am fost înţeles nici eu, nici colegii mei. Noi în bloc nu am venit să insistăm şi să cerşim funcţii, dar am venit să muncim cot la cot alături de alţi colegi”, a declarat Vasile Costiuc, precizând că decizia de a părăsi blocul nu a fost uşoară şi în spatele acesteia nu stau forţe ostile platformei.

Acesta a mai spus că împreună cu colegii săi îl respectă pe Iurie Leancă şi îi doresc succes în aceste alegeri, dar îl atenţionează să fie atent cu unii colegi care lucrează subversiv în această echipă şi nu au scopuri de a consolida societatea sau de a deveni forţă de alternativă, dar au scopuri de a deveni şefi în viitorul guvern.

  • vasile costiuc despre decizia de a parasi blocul.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.