Delegaţia Parlamentului participă la şedinţa Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, însoţit de o delegaţie parlamentară, participă la şedinţa Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI. Reuniunea are loc în perioada 16-17 aprilie la Sankt-Petersburg, Federaţia Rusă, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al legislativului.

Pe parcursul celor două zile, deputaţii vor discuta şi vor adopta o serie de acte legislative model pentru statele membre CSI, precum şi programul de activităţi planificate pentru anul 2015. Totodată, misiunile de observatori la alegerile din statele CSI vor prezenta rapoartele de monitorizare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova şi a scrutinului electoral din Republica Tadjikistan.

La Sankt-Petersburg, Andrian Candu va avea întrevederi separate cu Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, şi cu Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI.

Din componenţa delegaţiei parlamentare fac parte deputaţii Vladimir Vitiuc, vicepreşedinte al Parlamentului, Valentina Stratan, Ion Balan, precum şi preşedintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Dmitrii Constantinov. Este pentru prima dată când conducerea Adunării Populare a Găgăuziei face parte din delegaţia oficială a Parlamentului Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.