Vladimir Voronin: Vom insista asupra demiterii unor miniştri

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, susţine că va insista asupra demiterii unor miniştri. Totodată, Voronin a cerut ca „unele personaje din PDM şi PLDM să nu-i încurce premierului Gaburici să lucreze”. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN

Voronin a precizat că este de datoria opoziţiei să intervină, atunci când membrii Guvernului nu-şi fac bine treaba. „Noi am avut iniţial rezerve faţă de patru miniştri Ce a făcut Maia Sandu? Discreditează pedagogii, instituţiile de învăţământ, directorii de şcoli. Cum poţi să impui un director de şcoală să dea examene, când el are o experienţă de 20 de ani în calitate de conducător al instituţiei de învăţământ, iar el a atins vârsta de 60 de ani? Acoperindu-se cu paravanul aşa-ziselor reforme, Maia Sandu face prostii”, a spus Voronin.

Liderul comunist a ţinut să precizeze că nu face parte din guvernare. „Mai mulţi oameni, inclusiv din echipa noastră, cred că noi facem parte din guvernare. Noi pur şi simplu am deblocat situaţia, dar nu participăm la guvernare. Deşi am făcut un pas riscant când ne-am asumat responsabilitatea şi am votat Guvernul”, a declarat Voronin.

În cadrul aceleaşi emisiuni, preşedintele PCRM s-a pronunţat pentru „măsurile împotriva propagandei străine”, dar a criticat restricţiile prevăzute pentru jurnaliştii de televiziune. „În loc să ne concentrăm atenţia asupra problemelor din exterior , cu care se confruntă ţară, noi trebui să auzim de la televiziuni sfaturi dintr-o parte sau alta. Dar acest proiect de lege nu trebuia să se facă atât de grăbit şi cu atâtea restricţii pentru jurnalişti. Este îngrozitor. Patru pagini din acest proiect conţin doar restricţii. Totodată, trebuie de găsit acel mecanism, ca să putem viziona şi alte posturi de televiziune, fiind exclusă doar propaganda. Nu se poate să fim izolaţi de toată lumea, să nu ştim ce se petrece în Rusia sau în altă parte”, a spus Voronin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.