Comuniştii vor participa la alegerea conducerii Parlamentului

Fracţiunea PCRM va participa la alegerea conducerii Parlamentului. Anunţul a fost făcut de către liderul formaţiunii, Vladimir Voronin, după plenara de miercuri a PCRM, înainte de şedinţa Parlamentului, transmite IPN.

„PCRM nu duce tratative referitor la solicitări de posturi, de funcţii, de alte înlesniri. Noi discutăm cum să deblocăm procesele de activitatea a Parlamentului, cum să îmbunătăţim calitatea organelor de conducere a ţării, nu cine ce funcţie va deţine”, a declarat Vladimir Voronin.

Întrebat dacă comuniştii îşi doresc funcţii în Guvern, Vladimir Voronin a spus că „este o problemă foarte importantă, dar care va fi discutată după ce vor fi formate organele de conducere a Parlamentului şi după ce preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va înainta propunerea candidaturii la funcţia de premier”.  Voronin s-a arătat supărat atunci când jurnaliştii i-au cerut să precizeze dacă aceasta înseamnă că s-ar putea să existe funcţii pentru PCRM. „Nu am spus că s-ar putea. După ce se va înainta candidatura de prim-ministru, am spus că o să discutăm problema respectivă,  aşa cum prevede legea”, a insistat liderul comunist.

Vladimir Voronin a mai spus că, „după normele opoziţiei, ar trebui să i se ofere o funcţie de vicepreşedinte al Parlamentului”. „Noi fiind la guvernare, aşa procedam întotdeauna”, a subliniat liderul PCRM. Întrebat conducerea a câte comisii ar trebui să revină PCRM, Voronin a spus că din 9-10 comisii PCRM ar trebui să se aleagă cu 2.

La întrebarea dacă va exista o coaliţie cu partidele pro-europene, răspunsul a fost că „termenul coaliţie, alianţă sau bloc nu va fi utilizat de către PCRM, cu nimeni, categoric”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.