Marian Lupu: Noi le-am propus ministere importante, dar liberalii au refuzat

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, acuză conducerea Partidului Liberal de faptul că ar fi refuzat să le fie partajate unele ministere importante. Declaraţii în acest sens liderul democrat le-a făcut după încheierea rundei de negocieri PLDM-PDM-PL de luni seara, 19 ianuarie, transmite IPN.

Lupu a preciza că liberalilor le-a fost propusă conducerea Ministerului Agriculturi şi a Ministerului Justiţiei. „Ministerul Agriculturii este o piesă foarte importantă în țară, dar au refuzat. La fel, au refuzat şi Ministerul Justiţiei, care este un minister foarte serios. Ei în continuare nu renunţă la ideea partajării funcţiei de preşedinte, dar această funcţie nu este partajabilă. Astăzi pentru prima data de la începutul negocierilor liberalii au venit cu propuneri concrete, pe care le vom discuta mâine (20 ianuarie n.r.)”, a spus Lupu.

Liderul democrat a mai adăugat că a convenit cu conducerea PLDM ca pe data de 21 ianuarie să fie convocată şedinţa Parlamentului. „Nu mai avem timp de pierdut. Noi trebuie să stabilim guvernarea şi trebuie să venim cu un şir importante de legi. Avem o agendă încărcată. Aşa că părţile implicate în procesul de negocieri mai au o zi la dispoziţie să accepte compromisurile”, a argumentat Lupu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.