Marian Lupu: Vă asigur că vom avea guvernare indiferent de formatul politic

Liderul Partidului  Democrat, Marian Lupu, dă asigurări că alianţa de guvernare va fi făcută cu comuniştii sau cu liberalii. Declaraţia a fost făcută marţi seara, 13 ianuarie, la finalul unei noi runde de negocieri PLDM-PDM-PL, transmite IPN.

Potrivit lui Lupu, negocierile de marţi seara la fel nu s-au soldat cu rezultate şi a acuzat de acest fapt liberalii. Liderul democraților a precizat că discuțiile vor continua, însă se arată deranjat de faptul că PL nu şi-a revăzut poziția anterioară privind funcţia de şef al statului.

„Rezultatele sunt zero, nimic nu s-a schimbat, lucrurile rămân la aceeaşi fază, continuăm discuţiile şi pe aceeaşi platformă, şi pe platforma care a avut loc astăzi, am invitat toţi actorii. Nu vreau să fiu pe post de papagal şi să comentez declaraţiile cuiva, însă nimeni nu şi-a schimbat poziţia de ieri seara (luni, 12 decembrie - n.r). Este prematur să facem concluzii, de un lucru vreau să vă asigur, nu mai avem timp, nu vom mai tolera să tragem mâţa de coadă, noi avem zile numărate şi trebuie să asigurăm în aceste zile guvernarea, pentru transformările şi modernizarea ţării, pentru implementarea Acordului de asociere cu UE”, a afirmat liderul democrat.

Marian Lupu a mai dat asigură că săptămâna curentă va avea loc şedinţa Parlamentului şi vor fi alese organele de conducere ale legislativului. „Nu mai putem tolera ca aceste discuţii să dureze două-trei luni, nici săptămâni. Indiferent de anumite speculaţii, ţinând cont de faptul că batem pasul pe loc, noi vom face tot posibilul şi săptămâna aceasta trebuie să aibă loc şedinţa Parlamentului”, a declarat şeful PDM.

Referindu-se la dialogul început marţi cu comuniştii , Lupu le-a apreciat drept constructive şi a precizat că nu este supărat pe jignirile care i le-a adus anterior în public liderul PCRM, Vladimir Voronin, acest lucru fiind caracteristic pentru „un politician responsabil.

Marian Lupu a calificat intenţia decanului de vârstă al deputaţilor socialişti, Eduard Smirnov, de a convoca joi, 15 ianuarie, şedinţa Parlamentului, drept o acţiune iresponsabilă şi ilegală. „Smirnov a început cu stângul chiar din prima şedinţă. El este un simplu deputat şi nu are astfel de atribuţii. Este o încălcare a Regulamentului Parlamentului”, a conchis preşedintele PDM.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.