Vlad Filat: Nu pot să spun că lucrurile stau pe loc

Liderul PLDM, Vlad Filat, consideră că lucrurile în procesul de negocieri PLDM-PDM-PL au evoluat şi în final va fi găsit un compromis, în pofida faptului că există multe discuţii în contradictoriu. Declaraţia a fost lansată marţi seara, 13 ianuarie, în urma unei noi runde de negocieri pentru formarea alianţei de guvernare, transmite IPN.

Liderul liberal democrat a precizat că negocierile vor continua. „Nu pot să spun că lucrurile sunt în acelaşi loc, sunt discuţii în contradictoriu, ne exprimăm încrederea că vom găsi compromisul necesar. Motivul – partajarea funcţiei de şef de stat, poziţia noastră este fermă, această funcţie nu poate fi partajată. Şeful statului trebuie să fie un echilibru pentru societate, un garant al Constituţiei”, a argumentat preşedintele PLDM.

Referindu-se la demararea discuţiilor cu PCRM, Vlad Filat a spus că acestea sunt necesare. „Noi nu privim aceste discuţii ca nişte negocieri privind crearea majorităţii parlamentare. Îmi pare rău că la aceste discuţii nu a participat şi Partidul Liberal. Dar trebuie să ne gândim că în 2016 trebuie să alegem preşedintele ţării şi trebuie să muncim în acest sens, a mai comunicat Filat.

Liderul PLDM a mai spus că face abstracţie de declaraţiile jignitoare pe care le-a adus anterior preşedintele PCRM Vladimir Voronin în adresa sa şi este nevoit să depăşească unele declaraţii anterioare de ale sale privind PCRM. „Nu suntem intr-o fază să ne jucam cu emoţiile, trebuie să luăm decizii, cei care vor să se joace cu emoţiile, să-şi asume această abordare. Ţara are nevoie de guvernare şi trebuie să ne asumăm responsabilitatea şi să luăm decizii, unele chiar destul de dificile, pentru a asigura procesul de guvernare. Aşa că în timpul care ne-a mai rămas ar trebui să ajungem la un compromis rezonabil”, a conchis Filat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.