Vlad Filat: „Antifa” şi Renato Usatîi făceau parte din proiectul „Moldova”

Renato Usatîi, organizaţia „Antifa”, precum şi alte organizaţii extremiste la sediile cărora au fost efectuate percheziţii făceau parte dintr-un proiect al serviciilor speciale ruseşti numit „Moldova”, a comunicat preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune  „Publika TV”, transmite IPN.

Potrivit liderului PLDM, scopul acestui proiect nu era acumularea sufragiilor, dar destabilizarea situaţiei în Republica Moldova şi deturnarea parcursului european. „Din ceea ce s-a întâmplat, vedem că nu este vorba de joacă. Este vorba de un scenariu bine pus la punct. Au fost investite în acest proiect „Moldova” sume enorme de bani murdari. A fost inclusă şi lumea interlopă. Ştiu că au fost ameninţări şi tentative de corupere fără precedent în adresa celor care au investigat acest caz. Ca atare investigaţiile au demarat încă în luna aprilie. Eu mă prind la ideea că începem să aflăm adevărul despre 7 aprilie. Alegerile din 30 noiembrie nu sunt alegeri simple, dar sunt alegeri dintre a fi sau a nu fi”, a spus Filat.

Liderul PLDM a mai spus că forţele de ordine sunt pregătite ca să facă faţă unor eventuale provocări. „Încă pe când deţineam funcţia de prim-ministru s-a investit mult în dotarea şi pregătirea poliţiei pentru a putea face faţă acţiunilor de dezordine în masă. Aceste persoane trebuie să înţeleagă că acţiunile poliţiei vor fi prompte şi dure”, a adăugat Filat.

Întrebat despre intenţia CEC de a scoate partidul „Patria” din cursa electorală, Filat a spus că trebuie să se respecte legea. „CEC nu putea să ia o altă decizie. Legea presupune excluderea formaţiunii politice din cursa electorală pentru finanţările din exterior. Dincolo de efecte, respectarea normelor legale este obligatorie, personal mă interesează doar ca legea să fie respectată”, a declarat Filat. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.