Klaus Iohannis este finanţat de către cumnatul lui Renato Usatîi, declaraţii

Candidatul Alianţei Creştin-Liberale pentru alegerile prezidenţiale din România, Klaus Iohannis, este finanţat de către multimilionarul Michael Schmidt, care este căsătorit cu sora lui Renato Usatîi, Veronica. Declaraţia a fost făcut de către liderul organizaţiei din Republica Moldova a Partidului Social Democrat din România, Victor Alexeev, în cadrul unei conferinţe de presă la Agenţia IPN.

Potrivit politicianului, Michael Schmidt, directorul filialei BMW România, este unul din cei mai buni prieteni şi principalul finanţator al candidatului ACL. „La momentul dat, Klaus Iohannis locuieşte în vila lui de lux din cartierul Primăverii de la Bucureşti pe durata campaniei electorale. Această vilă costă mai mult decât cele 6 case de la Sibiu ale lui Klaus Iohannis”, a declarat Victor Alexeev.

„Acest milionar de origine germană nu este doar omul lui Klaus Iohannis, dar şi omul lui Renato Usatîi. Renato Usatîi este omul Moscovei, cunoaştem că este şi acţionar la Gazprom”, a subliniat liderul organizaţiei PSD în Republica Moldova.

Victor Alexeev a menţionat că tabloul este completat de Vlad Filat, fost premier al Moldovei şi liderul PLDM. „Vlad Filat care, aparent, numai aparent, repet, este certat cu Renato Usatîi, este un susţinător pe faţă al lui Klaus Iohannis. Filat şi Usatîi sunt nişte prieteni vechi. Filat este privit cu o rezervă foarte mare şi prudenţă în Statele Unite, însă are indulgenţă la Berlin”, a declarat Alexeev. El a mai menţionat că Renato Usatîi, cu bani de la Vladimir Putin şi Gazprom, i-a plătit facturile lui Filat când liderul PLDM a călătorit în Germania.

Victor Alexeev avertizează că relaţiile ruso-germane sunt foarte strânse şi îngrijorează celelalte cancelarii vestice. Un exemplu relevant este cel al fostului cancelar german, Gerhard Schröder, care actualmente lucrează la Nord Stream, o filială Gazprom. În acest context, conexiunile lui Klaus Iohannis cu Renato Usatîi creează suspiciuni că primarul de Sibiu ar putea fi agentul unor interese străine şi nu al interesului naţional românesc, motiv pentru care Victor Alexeev îi îndeamnă pe cetăţenii români din Republica Moldova să voteze cu Victor Ponta în turul 2 al scrutinului prezidenţial.

Acesta va avea loc pe 16 noiembrie, iar în Moldova vor fi deschise 21 de secţii, dintre care 4 la Chişinău.

  • victor alexeev despre iohannis si usatai.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.