Marian Lupu explică prezenţa unor candidaţi pe lista PDM

Vlad Plahotniuc are un rating înalt în interiorul Partidului Democrat, iar pe luptătorul Constantin Ţuţu  l-au dorit alegătorii. Astfel explică prezenţa celor doi candidaţi pe lista PDM preşedintele formaţiunii, Marian Lupu, transmite IPN.

În cadrul emisiunii „Politica”, la TV 7, Lupu a explicat că ratingul persoanelor incluse pe lista electorală a PDM a fost stabilită prin vot, iar ratingul lui Plahotniuc este unul destul de înalt, astfel a ajuns pe poziţia a doua. „La noi despre toţi politicienii se poate spune că nu au o reputaţie impecabilă, iar domnul Plahotniuc nu este o excepţie.  Noi am ţinut cont de ratingul din interiorul şi din exteriorul partidului. Nu mă deranjează dacă se vorbeşte că PDM este partidul lui Plahotniuc”, a declarat Marian Lupu.

Cât priveşte candidatura lui Ţuţu, liderul democrat a spus că acesta a fost nominalizat de către alegători cadrul alegerii deschise a candidaţilor democraţi. „Prin vot se stabileşte ratingul persoanelor. Reieşind din acest rating, noi alegem 101 persoane, iar Consiliul Naţional face lista. Din acest consiliu fac parte 280 de oameni”, a adăugat Marian Lupu.

Întrebat despre lipsa unor activişti ai PDM pe lista electorală a formaţiunii, cum ar fi Stela Jantuan, Andrei Popov sau Valeriu Lazăr, Marian Lupu a declarat că „în viaţă mai au loc şi reforme”, iar unii dintre aceştia fie că n-au dorit să candideze, fie că au părăsit echipa PDM. În acelaşi context, liderul PDM a negat categoric că poziţia primelor 20 de candidaţi pe lista PDM ar fi fost întocmită de către Vlad Plahotniuc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.