Vlad Filat s-a întâlnit cu reprezentaţi ai studenţilor moldoveni în România

Mai mulţi studenţi şi viitori studenţi moldoveni în România s-au întâlnit sâmbătă, 20 septembrie, cu liderul PLDM, Vlad Filat, şi alţi membri liberal-democraţi ai coaliţiei de guvernare. Fostul prim ministru le-a spus tinerilor că Moldova trece printr-o epocă a marilor realizări, dar şi a marilor provocări şi „trebuie să ne unim cu toţii pentru a le face faţă”, transmite IPN.

Politicianul a vorbit în cadrul întrunirii despre întâlnirea sa recentă cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi despre vizita sa în Senatul Statelor Unite. „Pe mine m-a marcat această atmosferă şi această solidaritate exprimată de poporul american şi reprezentaţii săi nu doar pentru Ucraina, dar în modul cel mai direct şi Republicii Moldova”. Conform lui Vlad Filat, obiectivul Moldovei în relaţiile cu SUA este trecerea de la dialog strategic la parteneriat strategic.

Liderul PLDM le-a povestit tinerilor şi despre experienţa sa de student în România, unde a fost co-fondator şi primul preşedinte la Ligii Studenţilor Basarabeni, accentuând în acest sens nevoia de solidaritate şi cooperare între tinerii moldoveni care-şi fac studiile peste hotare.

Ministrul educaţiei, Maia Sandu, membră PLDM, le-a prezentat pe scurt tinerilor situaţia din sistemul educaţional din Moldova. Ea a subliniat importanţa reformei în domeniu, declarând că „educaţia este importantă pentru ca ţara să fie competitivă, pentru că economia nu poate fi sustenabilă fără factorul principal al creşterii economice – factorul uman”. Reforma educaţională se desfăşoară în ţări din toată lumea, iar „cele care nu vor reuşi, vor rămâne în urma trenului cu 20-30 de ani”.  Totodată, Maia Sandu şi-a exprimat speranţa că în următoarele 2-3 săptămâni preşedintele va promulga Codul Educaţiei. „Nu e o lege perfectă, dar introduce elemente de responsabilizare şi infrastructură a calităţii”, a declarat ministrul.

La întâlnire au mai participat Iulian Groza, viceministrul de externe şi deputatul PLDM George Mocanu. Conform acestuia, ideea întrunirii a venit din partea studenţilor, care şi-au dorit o ocazie de a discuta cu factorii de decizie din Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.