Marian Lupu s-a angajat să promoveze fabricile cu producţie competitivă

Preşedintele PDM Marian Lupu s-a angajat să devină promotorul tuturor fabricilor din Republica Moldova, care au produse competitive şi care merită promovate în ţară şi străinătate. Liderul PDM a făcut această promisiune la o întâlnire cu angajaţii fabricii de conserve „Natur Bravo” din Cupcini, notează IPN cu referire la un comunicat al formaţiunii.

Sugestia a venit de la directorul fabricii, Vadim Scorobogatov, care i-a spus liderului PDM că ar trebui să folosească relaţiile externe personale, dar şi pe linie de partid, ca să ajute în acest sens. „Aşteptăm cu mare speranţă soluţii substanţiale pentru susţinerea producătorului autohton. Întâmpinăm mari dificultăţi în legătură cu limitarea pieţei de desfacere şi oricare ajutor pentru promovarea producţiei noastre ne va fi de mare ajutor”, a spus Scorobogatov.

„Eu vă promit că voi promova fabricile din Republica Moldova care au produse competitive şi care merită promovate în ţară şi străinătate. Partidul Democrat are prieteni atât în vest, cât şi în est. Vom purta discuţii cu toţi partenerii pentru a ajuta producătorii autohtoni. Moldova are nevoie de mai multe fabrici care să lucreze la standardele de calitate ale fabricii de conserve de aici, din Cupcini”, le-a spus angajaţilor fabricii Marian Lupu.

La rândul său, ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, Pavel Filip, i-a îndemnat pe administratorii fabricilor să apeleze la tehnologiile informaţionale. „În Moldova avem nevoie de mai multe investiţii în tehnologii noi. Asta ar face producţia mult mai competitiva pe pieţele externe. Vă spun din propria experienţă că tehnologiile informaţionale în acelaşi timp eficientizează mult activitatea întreprinderilor”, a spus Pavel Filip.

În cadrul turneului de informare cu privire la alegerea deschisă a candidaţilor PDM pe listele electorale, Expresul Vocea Moldovei a oprit astăzi şi la pepiniera din satul Grimăncăuţi, raionul Briceni, unde fruntaşii PDM au discutat cu agricultorii, prezentând iniţiativa de a promova în viitorul Parlament persoane susţinute de către oamenii din teritoriu. „Nu avem bogăţie mai mare decât oamenii. Şi de aceea facem totul pentru ca oamenilor să le fie bine să trăiască aici, în Moldova. Ştim că mai avem multe de făcut. Dar drumul este unul corect”, a afirmat în mesajul său Valentina Buliga, ministrul muncii, protecţiei sociale şi familiei.

Echipa PDM a pornit luni, 8 septembrie, în turneu în satele şi oraşele ţării, la bordul autocarului denumit „Expresul Vocea Moldovei”,  pentru a le vorbi oamenilor despre iniţiativa de a promova pe listele electorale oameni profesionişti prin votul direct al membrilor şi simpatizanţilor partidului. Pe parcurs, Expresul a făcut popasuri în mai multe localităţi din raioanele Orhei, Hânceşti, Floreşti, Sângerei şi Edineţ.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.