Igor Dodon spune că nimic nu-l va determina să ratifice Acordul de Asociere cu UE

Liderul PSRM, Igor Dodon, susţine ferm că nu va vota pentru ratificarea Acordului de Asociere cu UE şi nimic nu-l poate determina să-şi schimbe poziţia. Parlamentarul a spus pentru IPN, în cadrul unui sondaj printre deputaţi, că acest acord prezintă mai multe riscuri pentru Republica Moldova.

Potrivit parlamentarului, este vorba de riscuri economice, în condiţiile în care circa 35% din exporturile din Republica Moldova sunt îndreptate către ţările membre ale Uniunii Vamale (Rusia-Belarus-Kazahstan). Alt risc se referă la migranţii şi remitenţele care vin din Rusia. Un pericol poate veni şi din două regiuni teritoriale ale Republicii Moldova – regiunea transnistreană şi Găgăuzia – care sunt categoric împotriva semnării acestui acord.

„Noi considerăm că vectorul extern trebuie să fie decis prin referendum. E o decizie care trebuie să aparţină poporului. De aceea, noi vom vota categoric împotriva ratificării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi voi expune opinia atât în plen, cât şi în cadrul unor proteste în masă”, a declarat Igor Dodon.

Moldova va semna Acordul de Asociere cu UE pe 27 iunie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.