Preşedintele UE vine la Chişinău

Premierul grec, Antonis Samaras, care deţine şi funcţia de preşedinte al UE, a anunţat că va vizita Republica Moldova în data de 28 aprilie. Anunţul a fost făcut marţi, 18 martie, la finalul întrevederii cu premierul român, Victor Ponta, transmite IPN cu referire la Agerpres.

„Datorită faptului că deţinem preşedinţia UE încercăm să avem un acord cât mai repede implementabil, dar şi materializarea acestui acord pentru integrarea în Uniunea Europeană. Deci, ceea ce am semnat la Vilnius, ceea ce am fost de acord la Vilnius cu toţii, am vrea să se implementeze, să se pună în aplicaţie cât mai repede”, a declarat premierul grec.

Antonis Samaras a comunicat că vizita la Chişinău va avea loc pentru a pune bazele unei noi colaborări, pentru a arăta cât este de importantă această colaborare şi cât de importantă este Republica Moldova pentru Uniunea Europeană.

La rândul său, premierul Victor Ponta a reafirmat sprijinul României pentru Republica Moldova şi a spus că România are obligaţia naturală să facă şi mai mult comparativ cu alte state membre. România are interesul să sprijine guvernul pro-european al Moldovei şi crede că orice atac împotriva premierului Iurie Leancă este un sprijin pentru comunişti.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.