Adunarea Populară şi-a reconfirmat votul pentru referendumurile din 2 februarie

Adunarea Populară a Găgăuziei şi-a reconfirmat votul pentru referendumurile din 2 februarie, într-o sesiune extraordinară convocată la 31 ianuarie, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al legislativului de la Comrat.

Sesiunea a avut loc în contextul deciziei Judecătoriei de la Comrat, care a anulat hotărârile Adunării Populare de anul trecut privind desfăşurarea referendumurilor.

Referendumurile vor avea loc duminică, 2 februarie. Unul este consultativ, privind vectorul de dezvoltare externă a Republicii Moldova, iar al doilea legislativ, la care se propune aprobarea unui proiect de lege privind dreptul locuitorilor din Găgăuzia la autodeterminare externă în cazul în care Republica Moldova îşi pierde statutul de stat suveran.

Deputaţii Adunării Populare au susţinut repetat aceste decizii şi au menţionat că pentru desfăşurarea referendumurilor se vor cheltui bani din donaţii personale, nu se va lua nimic din buget.

Adunarea Populară a cerut Comisiei Electorale Centrale din regiune să asigure toate procedurile necesare pentru desfăşurarea plebiscitelor. La urne sunt aşteptaţi circa 150 de mii de locuitori ai Găgăuziei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.