PLR dezaprobă Alianţa PLDM-PD cu PCRM şi perspectiva creării unui guvern minoritar

Partidul Liberal Reformator dezaprobă Alianţa Partidului Liberal Democrat şi Partidului Democrat cu Partidul Comuniştilor. Formaţiunea menţionează că a atenţionat încă în campania electorală despre pericolul unei asemenea coaliţii nu doar pentru că se compromite viitorul european al Republicii Moldova, dar şi pentru că un asemenea format de coaliţie incertă demontează sistemul democratic de guvernare şi reduce la minim posibilitatea şi importanţa controlului reciproc al partidelor guvernante cu diferite platforme politice, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, PLR menţionează că un guvern minoritar este vulnerabil în faţa capriciilor PCRM, iar programul de guvernare va fi unul de conjunctură, compromis din start.

„În situaţia când au fost trădate aşteptările şi încrederea electoratului, când au fost compromise valorile europene, PLR face apel la toate forţele politice extraparlamentare cu viziune proeuropeană pentru consolidare în vederea creării unei alternative politice reale actualei guvernări”, se mai spune în comunicat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.