Platforma Demnitate şi Adevăr: Libertatea de exprimare este amenințată

Platforma civică Demnitate și Adevăr susține că libertatea de exprimare este  amenințată în Moldova. Membrii acesteia au semnat o declarație în care notează că recentele declaraţii ale ministrului justiţiei, Vladimir Cebotari, cu privire la faptul că „presa nu mai este o sursă de informare veridică”, iar „Autoritatea Națională de Integritate nu se va mai putea sesiza din materialele din presă” reprezintă un act „cinic și perfid de intimidare publică a presei neaservite regimului și o sfidare crasă a bunului simț”, citează IPN.

În declarație se spune că afirmaţiile ministrului, dar şi acţiunile procurorului Adriana Beţişor, care a sesizat Consiliul Coordonator al Audiovizualului privind activitatea postului de televiziune Jurnal TV şi a ameninţat Ziarul de Gardă cu acționarea în judecată, „reprezintă un semnal transmis societăţii de către regimul oligarhic, prin care se încearcă diminuarea importanţei investigațiilor jurnalistice în viaţa social-politică a țării”.

În acest context, Platforma DA sesizează toate ambasadele și organizaţiile internaţionale acreditate în Republica Moldova, atenţionând despre pericolul care planează în acest moment asupra presei neaservite. Platforma cheamă cetăţenii să se opună prin toate mijloacele legale abuzurilor şi planurilor de instaurare a controlului asupra presei și de îngrădire a libertăţii de exprimare. În declarație se mai subliniază că este necesară o solidarizare a breslei jurnalistice și a societăţii civile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE