Platforma de programare online la vaccinare a întâmpinat defecţiuni tehnice

Platforma de programare online la vaccinare a întâmpinat, chiar de la lansare, defecţiuni tehnice, dar cât de curând posibil va fi repusă în funcţiune. Autorităţile dau asigurări că probleme majore nu sunt, iar programarea va fi disponibilă curând, a precizat Alexei Ceban, medic-epidemiolog la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, Alexei Ceban a menţionat că autorităţile îşi propun ca, până la sfârşitul anului, rata de vaccinare să acopere 70% din populaţia eligibilă pentru vaccinare. „Un scenariu optim pentru a atinge această ţintă ar fi de a vaccina în jur de 50-70 mii de persoane pe săptămână, în dependenţă de capacitatea centrelor de vaccinare”, a spus medicul-epidemiolog.

Întrebat despre termenele de expirare a loturilor de vaccin AstraZeneca, medicul ANSP a spus că au existat loturi de vaccinuri cu diferite termene de valabilitate. „A fost un lot care expira la sfârşitul lunii mai, dar s-a utilizat. Acum, avem loturi care expiră în iunie şi iulie. După ritmul de vaccinare nu există riscuri de pierdere a vaccinului”, a  declarat Alexei Ceban

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.