Platforma DA va insista pe păstrarea celor 16 mii de lei pentru medicii infectați cu COVID-19

Deputații din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr vor insista pe abrogarea articolului din proiectul de lege aprobat de Guvern, care prevede anularea indemnizației unice de 16 mii lei pentru lucrătorii medicali, care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă. Despre aceasta a anunțat deputatul Liviu Vovc miercuri, 9 septembrie, într-o conferință de presă, transmite IPN.

„În momentul în care medicii din prima linie sunt extenuați, luptă 24 din 24 cu virusul, Guvernul dorește să le ia și această măsură de protecție. Noi, Platforma DA am înregistrat un amendament pentru a anula acest lucru și vom lupta la ședința de mâine ca acest amendament să fie votat de întreaga componență a Parlamentului”, a menționat Liviu Vovc.

Prezent la conferință, liderul formațiunii, Andrei Năstase, a declarat că la șase luni de la înregistrarea primului caz de infectare cu noul coronavirus în Republica Moldova, bilanțul ajuns la 40 556 de persoane, dintre care 4 345 sunt cadre medicale. Potrivit lui, în toată această perioadă, cei de la putere și-au asumat comunicări publice reprobabile – „au spus într-un moment dat că medicii se infectează intenționat”.

„Trebuie să subliniem faptul că doar în ultimele șapte zile s-au infectat 173 de cadre medicale. Acest lucru demonstrează că, și la șase luni de la începutul pandemiei, Guvernul lui Igor Dodon nu este capabil să asigure protecția cadrelor medicale, care luptă în prima linie”, susține Andrei Năstase. 

„Vreau să vă spun că imediat ce voi ajunge președinte, toți cei care au fost implicați la nivel de decizii în problema administrării crizei sanitare vor face obiectul unei foarte serioase evaluări legale în ceea ce privește neglijența și neîndeplinirea sarcinilor de serviciu”, a mai spus liderul Platformei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.