Platforma DA inițiază colectarea semnăturilor pentru a convoca Parlamentul

Fracțiunea parlamentară a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr propune inițierea procedurii de organizare de urgență a ședinței extraordinare a Parlamentului. În acest sens, urmează să fie lansată colectarea a 34 de semnături ale deputaților. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Parlamentului, vicepreședinte al Platformei, Alexandru Slusari, care a menționat că ședința urmează să fie convocată pentru a discuta situația dezastruoasă din agricultură și pentru a veni cu soluții, transmite IPN.

Alexandr Slusari a declarat într-o conferință de presă că Platforma DA propune ca pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Parlamentului să fie inclusă audierea prim-ministrului și a ministrului agriculturii, dezvoltării regionale și mediului privind situația în agricultură. Audierea urmează să aibă loc prin prisma necesității introducerii stării de urgență în mai multe raioane ale țării în legătură cu calamitățile naturale, dar și adresării către partenerii externi după asistență.

Deputații din Platforma DA mai propun examinarea modificărilor la Legea cu privire la Camera de Comerț și Industrie, și anume deblocarea procedurii eliberării certificatelor de forța majoră. Un alt proiect propus este cel cu privire la instituirea vacanței fiscale pentru unele categorii de întreprinderi. Mai exact, se propun vacanțele fiscale inclusiv pentru toți fermieri afectați de calamități naturale.

„Suntem gata să discutăm proiectul ordinii de zi cu alți deputați și vom accepta orice alte proiecte elaborate în beneficiul categoriilor de persoane afectate de criza generalizată din Republica Moldova, cu condiția ca inițiativele respective să fie realiste, lipsite de populism și fără intenții imorale de a obține dividende politice electorale gratuite. Momentan, considerăm că există posibilitatea obiectivă de a identifica, chiar în august, 500 de milioane de lei pentru compensarea pierderilor agricultorilor la cerealele de prima grupă și plantațiile multianuale deteriorate de grindină. În septembrie vom găsi resurse și pentru compensarea prejudiciului la culturile de primăvară”, a menționat Alexandru Slusari.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care legislativul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiune extraordinară sau specială la cererea președintelui țării, a președintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaților.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.