PL va participa la alegerile locale din 20 octombrie

Partidul Liberal va participa în alegerile locale din 20 octombrie. Decizia a fost luată în cadrul ședinței lărgite a Consiliului Republican al PL, la care au participat primarii și aleșii locali, desfășurată duminică, 14 iulie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, PL a decis să participe în alegerile locale „ca o alternativă sănătoasă pentru electoratul pro-european și unionist, diferită de oferta puterii: o republică bicoloră ACUM-PSRM atât la nivel central, cât și la nivel local”.

Totodată, într-o declarație a Consiliului privind alegerile locale, PL susține că dezaprobă și condamnă acordul anunțat de ACUM și PSRM pentru alegerile locale, care transformă alegerea primarilor într-o formalitate.

„Acest pact reprezintă o trădare a alegătorilor pro-europeni și unioniști, iar ceilalți candidați ai altor partide vor fi automat excluși din această competiție electorală. ACUM și PSRM vor să instaureze un monopol al puterii centrale asupra celei de nivel local și anulează din start caracterul competitiv al alegerilor”.

Potrivit PL, aceste acțiuni sunt de fapt o forma de uzurpare a puterii locale și o încălcare a principiilor alegerilor democratice care se bazează pe integritate, concurență loială și meritocrație.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.