PL participă la alegerile parlamentare alături de organizații unioniste

Consiliul Republican al Partidului Liberal, întrunit în data de 28 decembrie, a decis participarea PL în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Totodată, ca urmare a apelului de consolidare a tuturor unioniștilor, într-un front comun în jurul PL, lansat de președintele formațiunii, Dorin Chirtoacă, mai multe organizații unioniste, printre care ODIP și Sfatul Țării – 2 vor susține și vor participa împreună cu PL în alegeri, transmite IPN.

Într-o postare pe pagina de Facebook a PL se menţionează Dorin Chirtoacă a purtat discuții cu liderii Partidului Naţional Liberal, Partidului Liberal Reformator, Partidului Verde Ecologist, Partidului Democrația Acasă, precum și ai organizațiilor unioniste BUN. Prin urmare, Partidul Liberal își manifestă deschiderea și mizează pe unificarea curentului unionist „pentru că doar împreună poate fi valorificat votul unionist și se poate izbândi în aceste alegeri”.

Anterior PL a purtat negocieri cu Blocul electoral ACUM DA PAS, însă acestea au eșuat. Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a acuzat blocul ACUM că a exclus Partidul Liberal din bloc înainte de a-l primi. Blocul fiind astfel „demascat prin încălcarea propriilor reguli, nerespectarea meritocrației, distrugerea unității opoziției și torpilarea eforturilor de debarcare a regimului Plahotniuc-Dodon”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.