PL colectează semnături pro-unire cu România

Partidul Liberal a lansat duminică, 23 septembrie, campania „În anul Centenarului, semnează Declarația de Unire a Republicii Moldova cu Țara-Mamă România”, în cadrul căreia își propune să meargă în fiecare localitate din țară pentru a colecta semnături. În declarație se solicită „parlamentarilor de la Chișinău și București, în virtutea dreptului istoric și a dreptului de neam – Unirea Republicii Moldova cu Țara-Mamă România, ca unica soluție de restabilire a adevărului istoric realizat prin Marea Unire din 1918, pentru asigurarea unității, libertății, bunăstării și securității românilor de pe ambele maluri al Prutului”, transmite IPN.

„Această acțiune va fi pe întreg teritoriu, în toate localitățile Republicii Moldova – azi, mâine, o lună, două, trei – atât timp cât doresc cetățenii să semneze această declarație, noi, liberalii, vom fi lângă ei, pentru că puterea de azi are cu totul alte gânduri. S-a întors de la Uniunea Europeană spre uniunea ruso-turcă, că doar așa poți spune după ce au fost expulzați cetățenii turci în mâinile dictatorului din Turcia. Iată de ce noi, liberalii, trebuie să păzim ca icoana din casă și integrarea europeană, și unirea cu țara-mamă România, pentru că dacă nu vom merge pe calea integrării europene, adică a standardelor, normelor europene, care garantează libertatea de exprimare. , libertatea întrunirilor, nu vom putea realiza această unire”, a declarat președintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul evenimentului de lansare, care a avut loc în scuarul Teatrului de Operă și Balet.

Prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, a menționat că acum o sută de ani situația în lume era asemănătoare cu cea de acum – Europa democratică, pe de o parte, și dictaturile eurasiatice, pe de altă parte. „Atunci, elita politică a vremii, Sfatul Țării, a avut mintea și inspirația necesară pentru a aduce această bucată de pământ și populația din Basarabia spre Vest, spre o viață mai bună, având la bază toate argumentele necesare în acest sens. În primul rând, pentru că suntem un popor, un neam, iar sângele apă nu se face. În al doilea rând, pentru că o viață mai bună pentru cei de aici nu se poate închipui în continuare sub dominația Rusiei Țariste sau a Rusiei bolșevice. Și toate acestea împreună au arătat că aproape în unanimitate toți au mers în direcția României, în direcția Europei”, a notat Dorin Chirtoacă.

„Vă rog să simțim importanța acestei zile, să fim mândri, fiecare dintre noi, că putem contribui la repararea greșelilor care s-au săvârșit asupra noastră de-a lungul secolelor. Dragi români, astăzi ne-am adunat aici pentru a continua drumul unirii cu țara-mamă România”, a declarat prim-vicepreședinta formațiunii, Corina Fusu.

Evenimentul de lansare a campaniei a continuat printr-un marș automobilistic în toate localitățile din republică.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.