Piotr Guțul: Parlamentul trebuie dizolvat pentru că nu apără drepturile consumatorilor

Președintele Organizației republicane obștești „Protecția consumatorului”, Piotr Guțul, susține că actuala guvernare nu respectă drepturile consumatorilor, iar numeroase adresări care se referă la încălcarea acestor drepturi rămân fără răspuns ani la rând. La fel ca și cele adresate organelor de drept. Potrivit lui, în condițiile în care actualul Parlamentul nu apără cetățenii, el trebuie dizolvat.

Într-o conferință de presă la IPN, Piotr Guțul a amintit că, în ianuarie 2009, Guvernul a atacat în instanță organizația pe care o conduce, iar magistrații au dispus sistarea activității pentru jumătate de an. Decizia a fost contestată și, ca rezultat, a fost casată. Neînțelegerile s-au iscat după ce organizația a făcut investigații legate de sustragerea banilor publici, spune  Piotr Guțul. Iar numeroase demersuri către autoritățile de diferite niveluri au fost zădarnice.

Reprezentanții Organizației republicane obștești „Protecția consumatorului” s-au adresat ministrului afacerilor interne după ce la ei a parvenit o scrisoare cu referire la comercializare de droguri. Potrivit lui Piotr Guțul, de zece ani, nimeni nu are nicio reacție.

Au fost făcute demersuri legate și de obligarea consumatorilor să acopere cheltuielile pentru pierderile de apă. Piotr Guțul susține că este treaba furnizorului să-și protejeze rețelele. Consumatorul trebuie să plătească doar pentru volumele fixate de apometre, în baza contractelor directe pe care să le încheie furnizorul cu ei.

Piotr Guțul susține că a solicitat audiență la premier, dar nu a fost acceptat. A adresat demersuri și deputaților din opoziție, însă fără răspuns. „Spuneți-mi, noi avem nevoie de o astfel de conducere, de astfel de deputați în țară, care nu-și îndeplinesc obligațiunile directe?”, întreabă liderul militantul pentru drepturile consumatorilor.

Potrivit lui, de 30 de ani, oamenii sunt conduși de guvernări care fură și nu fac nimic pentru țară. Degrabă sunt alegeri, iar alegătorul nu are pentru cine vota. Oamenii se plâng zilnic, în petițiile adresate organizației, pe fărădelegi și încălcarea drepturilor. În opinia sa, totul este așa pentru că poporul alege „bandiți la guvernare”.

„Eu sunt gata să vin în următorul Parlament. Și dacă mă veți susține, eu am să fac ordine în țară”, a mai spus Piotr Guțul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.