PG propune instituirea completelor de judecători pentru examinarea fraudei bancare

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, intervine cu inițiativa instituirii completelor de judecători specializați în examinarea dosarelor ce vizează „furtul miliardului” și a cauzelor conexe. O sesizare în acest sens a fost înaintată Consiliului Superior al Magistraturii și Ministerului Justiției, care urmează să ia o decizie, transmite IPN.

Inițiativa prevede crearea completelor la nivelul Judecătoriei municipiului Chişinău (sediile Ciocana și Buiucani) și Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău, cu desemnarea judecătorilor specializați în soluționarea acestor categorii de dosare.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii Genenrale se menționează că implementarea respectivului proiect este dictat de necesitatea accelerării procedurii de examinare judecătorească a acestor categorii de dosare, care stau pe rolul instanțelor de mai bine de cinci ani.

În opinia procurorului general, o asemenea stare de lucruri este de actualitate mai ales acum, când Procuratura Anticoruție și PCCOCS au în gestiune, inclusiv în faze avansate de finalizare, mai multe cauze penale de corupție și conexe fenomenului, care sunt parte integrantă a dosarului penal, generic numit „furtul miliardului”. Odată transmise în judecată, este imperativ ca ele să fie examinate competent și într-un ritm accelerat de către complete de judecători specializați, se spune în comunicatul emis de Procuratură.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE