PG: Înregistrările video vor fi examinate în cadrul procesului penal inițiat anterior

Secvențele video prezentate astăzi, 5 iunie, de către deputații Iurie Reniță și Lilian Carp, în care sunt vizați Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, vor fi examinate în cadrul procesului penal inițiat anterior, în baza denunțurilor depuse de liderul PPDA, Andrei Năstase, și deputatul Iurie Reniță, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, acest lucru are loc reieșind din faptul că înregistrările video prezentate astăzi par a fi o continuitate a secvențelor precedente, în care sunt invocate acțiuni pretins ilegale ale președintelui Republicii Moldova Igor Dodon.

Cât privește declarațiile deputatului Lilian Carp, precum că Procuratura deține demult aceste imagini video, Procuratura Generală precizează că procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Sergiu Gavajuc, a spus că nu are date despre deținerea, în cadrul Procuraturii Anticorupție, a vreunui stick cu astfel de informații. El spune că a fost inițiat un proces de verificare.

Noi secvențe video de la întâlnirea de anul trecut a președintelui Igor Dodon cu liderul pe atunci al PDM Vlad Plahotniuc și cu Serghei Iaralov, unul din oamenii săi de încredere, au fost făcute publice astăzi de către deputații Iurie Reniță și Lilian Carp. Parlamentarii cer Procuraturii investigarea imaginilor pentru a vedea dacă sunt suficiente probe legale pentru tragerea la răspundere penală a președintelui țării pentru trădare de patrie. În secvență se aude cum Igor Dodon spune că tot timpul îi scrie note președintelui rus, Vladimir Putin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.