Petroliștii sunt obligați de ANRE să anuleze scumpirile nejustificate la carburanți

ANRE obligă titularii de licențe care activează pe piața produselor petroliere să anuleze prețurile majorate nejustificat. În caz contrar, va iniția procedura de suspendare a licențelor titularilor care nu se vor conforma, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ANRE, Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat hotărârea privind abaterile la formarea prețurilor pe piața produselor petroliere în cadrul unei ședințe ad-hoc, astăzi, 16 iunie. ANRE a constatat că majorările prețurilor pentru comercializarea produselor petroliere efectuate de către agenții economici în perioada 14-16 iunie curent sunt în afara cadrului legal.

Potrivit ANRE, odată cu intrarea în vigoare, la data de 14 iunie, a modificărilor la art. 4 al Legii privind piața produselor petroliere, titularii de licențe urmează să stabilească prețurile în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, elaborată și aprobată de către ANRE, ținând cont de normele generale de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere principale stabilite în Anexa nr. 2 la Lege.

Astfel, prețurile de comercializare a produselor petroliere stabilite până la data de 13 iunie 2021, ora 24.00, nu pot fi majorate de către vânzători, până la intrarea în vigoare a noii Metodologii aprobate de ANRE, care în prezent se află în proces de înregistrare de stat la Ministerul Justiției.

Astfel, în scopul contracarării fenomenului modificărilor ilegale a prețurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere cu încălcarea prevederilor legale, ANRE a obligat toți titularii de licențe care au majorat prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat începând cu 14 iunie 2021, să le anuleze.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.