Peste 700 de șomeri au beneficiat de vouchere pentru formare profesională în 2023

762 de şomeri înregistrați la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă au beneficiat de vouchere pentru formare profesională pe parcursul anului 2023. Valoarea nominală a voucherelor a fost cuprinsă între 1000 şi 17350 de lei, precizează Agenția Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă într-un răspuns pentru IPN.

Toți cei 762 de șomeri au beneficiat și de bursă lunară neimpozabilă, în mărime de 35% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, acordată proporțional frecvenței la cursurile de formare profesională.

Cursurile de formare profesională pentru profesia de bucătar au fost cele mai frecvent accesate (120 de şomeri absolvenți). În top intră și profesiile de frizer (91 de şomeri absolvenți), contabil (66 de şomeri absolvenți), operator la calculator (38 de şomeri absolvenți).

Beneficiarii sunt persoane înregistrate la subdiviziunile teritoriale cu statut de şomer, care nu au deloc sau au o profesie  nesolicitată pe piața muncii. Şomerii beneficiază de voucher pentru cursuri de formare profesională doar după ce au beneficiat de servicii de ghidare în carieră. Şomerii pot beneficia gratuit de un singur curs de formare profesională într-un interval de 24 de luni consecutive.

După absolvirea cursurilor de formare profesională pe bază de voucher au fost plasaţi în câmpul muncii 521 şomeri (66,2% din totalul de absolvenți), inclusiv şomerii care au început instruirea în anul 2022, dar au absolvit în anul 2023.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.