Peste 6 mii de infectări cu COVID-19. Un tânăr de 18 ani a decedat

Autoritățile medicale au înregistrat miercuri un nou antirecord la infectări din cauza COVID-19. Este vorba despre 6 199 cazuri noi de infectare confirmate în Republica Moldova, dintre care 726 de cazuri în regiunea transnistreană, dintr-un total de 19,8 mii de teste efectuate. Cifra infectărilor este mai mare cu o mie față de ziua precedentă, transmite IPN.

Din numărul total de cazuri, 54 sunt asociate cu contact în afara țării. Cele mai multe fiind din România, Ucraina, Rusia, Italia, Germania și Belgia.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate peste 2,4 mii de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 198 în stare extrem de gravă și 32 pacienți sunt supuși ventilării mecanice. Alte peste 1,6 mii de persoane au fost vindecate. În total, 374,8 mii de persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află peste 18,9 mii de persoane, iar 25,3 mii sunt sub supraveghere la domiciliu.

Tot în această zi sunt raportate 18 decese provocate de COVID-19, dintre care trei în regiunea transnistreană, inclusiv decesul unui tânăr de 18 ani din orașul Orhei, internat la Spitalul raional Orhei care suferea de paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastică și retard psihomotor sever.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara Republica Moldova este de 423,5 mii, dintre care 403 sunt în rândul lucrătorilor medicali.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.