Peste 50 de mii de brazi vor fi puși anul acesta în vânzare

Peste 50 de mii de brazi vor fi puși în vânzare cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Tăierea brazilor în entitățile Agenției „Moldsilva” a început deja. Potrivit deciziei Consiliului de directori, prețurile sunt mai mici cu 20% comparativ cu anul trecut.

Contactat de IPN, directorul Agenției „Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, a declarat că tăierea brazilor se va desfășura treptat, în funcție de cererea pe piață, iar ultimii molizi vor fi tăiați și puși în vânzare până pe 29-30 decembrie. Persoanele pot procura brazii direct de la pepiniere, astfel încât la sigur să beneficieze de reducerea aprobată și să evite adaosul pus de comercianți.

La pepinieriile silvice, anul trecut prețul era de 36 lei/metru pentru molid. Astfel, anul acesta, prețul ar trebui să fie mai mic cu 7-8 lei. Agenția va avea și propriile platforme de comercializare în orașele mai mari.

Dumitru Cojocaru a mai spus că au fost intensificate controalele pentru a evita tăierile ilicite, fiind dislocate echipe mobile. Persoanele fizice care taie ilicit un brad riscă amendă până la 1 200 de lei, iar persoanele juridice – până la 10 mii de lei.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.