Peste 50 de alerte false cu bombă în toată țara

Pe parcursul zilei de marți, au fost anunțate peste 50 de alerte cu bombă, care s-au dovedit a fi false. Au fost vizate instituții publice din capitală, precum și practic din toate raioanele țării.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției informau inițial că au fost anunțate alerte cu bombă la Parlament, Guvern, instanțe judecătorești, centre comerciale, spitale, dar și Aeroportul Internațional Chișinău, Agenția Servicii Publice. Angajații și vizitatorii din incinta clădirilor au fost evacuați.

Contactată de IPN, Diana Fetco, șefa Secției comunicare și protocol a IGP, a declarat că alertele erau anunțate pe rând, iar după cele din capitală au început a fi anunțate și în raioanele țării, fiind vizate de asemenea, instituții publice – primării, subdiviziuni ale ASP etc. Pe toate adresele au fost dispuse verificări, care au durat până târziu, iar în urma acestora nu a fost depistat vreun obiect suspect.

Diana Fetco a menționat că alertele au fost anunțate prin intermediul poștei electronice, iar preliminar, s-a constatat că ar fi vorba despre aceeași adresă electronică. Oamenii legii întreprind măsuri pentru a identifica cine stă în spatele acestor acțiuni.

Comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism se pedepsește cu amendă până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare până la 2 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.