Peste 400 de câini de la Azilul „AOVA” au nevoie de un alt spațiu

Militanți pentru drepturile animalelor cer municipalității să acorde un spațiu pentru strămutarea Azilului pentru câini „AOVA”, motivând că aflarea lor pe adresa actuală a devenit imposibilă din cauza presiunilor la care sunt supuși.

Într-o conferință de presă al IPN, Galina Cighir, directoarea azilului, a spus că 400 de câini sunt adăpostiți pe teritoriul unei prisăci. Însă, după schimbarea proprietarului, li s-a cerut să evacueze azilul. Le-a fost închis accesul la apeduct, energie electrică și termificare. „Trăim între oameni, dar nu simțim asta”, a remarcat femeia.

Persoanele care au amenajat azilul își asumă să aibă grijă de animale în continuare, dar contează că autoritățile le vor repartiza un teren unde să poată evacua câinii. Estimativ, ar fi nevoie de un teren cu suprafața de 30 de ari. „Am vrea să începem totul pe o foaie curată”, a menționat directoarea azilului.

Galina Cighir spune că sunt mari cheltuielile, până la două mii de lei pe zi, dar se descurcă cu ajutorul „oamenilor cu inimă mare”. Toate animalele care ajung aici sunt sterilizate. Singurul salariat al azilului este un paznic, care este plătit cu 500 de lei pe zi. Ceilalți lucrează pe principii de voluntariat. În context, directoarea a făcut apel către cei care vor să ajute, dar nu au bani, să se implice prin muncă neremunerată.

Olga Plămădeală, reprezentantă a azilului, a spus că multe animale sunt bolnave, iar datoriile azilului față de clinica veterinară la care apelează sunt tot mai mari.

Vera Bogdasova cu soțul asigură azilul cu apă. Ea le-a mulțumit celor care se implică, adresând și un mesaj „neprietenilor”. „Dacă nu ne ajutați, măcar nu ne încurcați să mergem înainte”, a spus femeia.

Azilului pentru câinii fără stăpân „AOVA” a apărut acum aproape 15 ani.

  • Galina Cighir despre acordarea unui lot de teren
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.