Peste 314 mln dolari au fost transferați din străinătate în trimestrul trei

În al treilea trimestru al anului curent, volumul transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit, recalculat în dolari, 314,71 milioane de dolari. 83,1% din transferuri au fost efectuate prin sisteme de remitere de bani, fără deschiderea conturilor bancare, transmite IPN.

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, valoarea transferurilor s-a diminuat cu 0,2% comparativ cu trimestrul trei al anului trecut, când a constituit 315,46 milioane de dolari. Eliminându-se efectul cursului de schimb prin recalcularea sumelor la cursul perioadei respective a anului precedent, creșterea reală a transferurilor a constituit 2,2% la sută.

Conform provenienței geografice, transferurile din UE au înregistrat o pondere de 46,3%, în creștere cu 5,4 puncte procentuale comparativ cu trimestrul trei al anului 2018. Transferurilor din CSI le-a revenit ponderea de 22,9%, în descreștere cu 6,1 puncte procentuale comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Transferurile din alte state au constituit 30,8%, față de 30,1% în trimestrul trei 2018.

Ponderea transferurilor din Israel și SUA a constituit 84,3% din totalul pe alte state.

În cadrul transferurilor din UE, transferurile din Italia au cea mai mare pondere (25,9%), acestea fiind urmate de transferurile din Germania (17,5%), Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord (14,4%), Franța (11,3%), România (3,5%) etc.

Transferurile din Rusia reprezintă 94,9% din totalul transferurilor din CSI.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.