Peste 20 de persoane au murit în urma unui cutremur în Turcia

Cel puțin 21 de persoane au murit, iar alți peste o mie au fost răniți în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, produs vineri seara, 24 ianuarie, în provincia estică turcă Elazig. Președintele Igor Dodon a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, transmite IPN.

„În aceste clipe de suferință, adresez, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, sincere condoleanțe familiilor celor îndurerați. Suntem alături de cetățenii Republicii Turcia și dorim recuperare grabnică celor care au fost traumatizați în rezultatul dezastrului natural”, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

Presa locală scrie că potrivit Autorității pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) din Turcia, cel puțin 15 persoane au fost ucise în provincia Elazig şi patru în cea vecină Malatya. Unele clădiri din centrul orașului au fost deteriorate. Pe parcursul nopții trecute, peste 100 de replici ale cutremurului au fost resimțite cu magnitudini cuprinse între 2,7 şi 5,4 grade pe scara Richter. Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a spus că se întreprind toate măsurile pentru a ajuta persoanele afectate de cutremur. „Suntem alături de oamenii noștri", a sscris Erdoğan pe Twitter.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.