Peste 140 de copii frecventează centrele de zi municipale pentru copii și familii în situații de risc

Peste 140 de copii frecventează cele zece centre de zi pentru copii și familii în situații de risc, deschise în anul 2023 de către Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu UNICEF. Băieți și fete cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani și familiile acestora, inclusiv refugiați, au acces la servicii și programe specializate, care includ asistență personalizată, consiliere psihologică individuală și de grup, precum și acces la spații dotate cu materiale didactice, echipamente robotice, transmite IPN.

Primăria municipiului Chișinău menționează că acest serviciu social reprezintă o oportunitate pentru reintegrarea și prevenirea separării copiilor în situație de risc, având multiple beneficii pentru comunitățile locale. Centrele de zi pentru copii și familii în situații de risc oferă un mediu sigur și propice dezvoltării armonioase a copiilor, prin îngrijirea lor, inclusiv prin activități terapeutice precum muzica, sportul și arta.

Centrele de zi pentru copii și familii în situații de risc asigură accesul la diverse servicii sociale, servicii de dezvoltare a abilităților parentale în creșterea și îngrijirea copilului, informarea comunității și a instituțiilor abilitate cu privire la necesitățile specifice ale copiilor și familiilor aflate în situații de dificultate.

Pentru a frecventa unul dintre centre, părintele trebuie să depună o cerere la Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, din raza teritorială în care locuiește familia.

De la lansarea centrelor, în luna iunie 2023, de acest serviciu au beneficiat, cumulativ, 650 de copii, inclusiv refugiați.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.