Persoanele refugiate din Ucraina vor beneficia de consiliere în carieră

Persoanele refugiate din Ucraina și din alte țări pot beneficia de consiliere pentru a se angaja în Republica Moldova. Este vorba despre proiectul „ROBOTA: Consiliere în carieră și protecția drepturilor muncii persoanelor refugiate”. Solicitații se pot adresa  de luni până vineri, între orele 09:00 - 18:00, în oficiul deschis în clădirea Casei Presei (biroul 210), transmite IPN.

Proiectul este unul pilot și va fi implementat inițial în Chișinău. Ulterior echipa de proiect planifică extinderea activității proiectului și în alte orașe.

Persoanele vor fi informate despre drepturile muncii și protecția lor în Republica Moldova. La fel  vor primi asistență privind echivalarea documentelor și certificatelor (de competențe, instruiri, educație, altele) în vederea angajării lor în câmpul muncii. Consilierii în carieră vor elabora împreună cu refugiați dosarul de angajare, inclusiv CV, scrisori de motivare.

Pentru mai multă informație sau o eventuală programare poate fi apelat consilierul juridic: 061142212 sau consilierul în carieră: 061142210. Email: info@dilo.md.

Proiectul a fost lansat de Centrul pentru Politici, Inițiative și Cercetări „Platforma” și Inițiativa Moldova pentru Pace, în parteneriat cu Congresul Național al Ucrainenilor în Moldova, cu suportul Consiliului Danez pentru Refugiați (DRC) și Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR). Proiectul va dura până în ianuarie 2023.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.