Perchezițiile la șefa ANI au loc în urma informațiilor apărute în spațiul public, ANI

Acțiunile desfășurate astăzi de către procurorii anticorupție la domiciliul președintei Autorității Naționale de Integritate (ANI) și la sediul instituției au loc în cadrul unui proces penal care a fost pornit ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, precizează instituția într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Potrivit ANI, faptele și circumstanțele care i se încriminează președintei ANI, dar și instituției, au fost verificate în 2020 și 2021 de alte instituții de control, precum Curtea de Conturi și Agenția Supraveghere Tehnică, care au concluzionat că nu există încălcări. În cadrul acestui proces penal, Rodicăi Antoci nu i s-a atribuit vreo calitate procesuală și nici nu i s-au formulat acuzații. ANI și președinta ANI au colaborat cu procurorii și au pus la dispoziția acestora toate actele și documentele necesare.

ANI mai precizează că Rodica Antoci a rămas la birou și își continuă atribuțiile de serviciu.

În această dimineață, au avut loc percheziții la domiciliul Rodicăi Antoci. Informația a fost confirmată pentru IPN de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, care nu a oferit alte detalii despre percheziții.

La sfârșitul lunii decembrie, în spațiul public au apărut informații că șefa ANI s-ar face vinovată de îmbogățire ilicită. O scrisoare anonimă preciza că Rodica Antoci ar fi responsabilă de o serie de ilegalități comise în procesul de gestionare a banilor instituției. Atunci ANI a venit cu o reacție prin care a combătut cele invocate în scrisoarea ajunsă în presă. La fel în decembrie, Rodica Antoci declara că membrii familiei sale au fost amenințați, cazurile fiind raportate organelor competente. Șefa ANI se arăta convinsă că presiunile asupra familiei sale au legătură cu activitatea sa, în speciale fiind vorba despre dosarele pe rolul ANI ale funcționarilor și demnitarilor care nu-și pot justifica averile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.