Percheziții la Penitenciarul nr.15

În toate sectoarele Penitenciarului nr.15 Cricova, astăzi, 24 februarie, sunt efectuate percheziții. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că sunt acțiuni de urmărire penală în dosarul privind abuzul de serviciu în interesul unei organizații criminale, în care, recent, a fost reținut unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor, transmite IPN.

Operațiunea este realizată cu suportul Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera” a ANP, INI, securitatea perimetrului exterior al Penitenciarului nr. 15 fiind asigurată de către Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”.

Directorul adjunct al ANP a fost reținut pe 15 februarie. Acesta este bănuit de abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale. Anterior, oamenii legii anunțau despre un dosar în care figurează 12 persoane suspectate de comiterea unui șir de escrocherii prin însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor. Potrivit poliției, doi dintre suspecți – presupuși organizatori – își ispășesc pedepsele în locurile de detenție, iar un alt suspect deține funcție de conducere în unul din penitenciarele din țară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.