Percheziții la frontiera moldo-română. Sunt vizați 25 de vameși și polițiști de frontieră

Oamenii legii au descins cu percheziții în posturile vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române. Au fost documentate acțiunile a 14  polițiști de frontieră și 11 vameși bănuiți că ar fi pretins mită cuprinsă între 100 și 900 de euro, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție precizează că acțiunile au avut loc în comun cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție și cu organele anticorupție din România.

Angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal ar fi pretins, acceptat și primit mită pentru a favoriza trecerea mărfurilor peste frontieră fără control vamal sau, după caz, cu efectuarea unui control superficial.

La documentarea acțiunilor ilegale au fost infiltrați agenți sub acoperire, cu ajutorul cărora pe parcursul a mai bine de un an au fost documentate peste o sută de acte de corupție. Marți, oamenii legii au efectuat circa 20 de percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale angajaților IGPF și Serviciului Vamal. Persoanele vizate în cauza penală au fost chemate la Procuratura Anticorupție.

Coruperea pasivă se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.