Percheziții la direcțiile educație din capitală. Două persoane au fost reținute

Inginerul devize al Direcției educație, tineret și sport Râșcani și reprezentantul unui agent economic au fost reținuți sub bănuiala de corupere, în urma unor percheziții desfășurate în capitală, transmite IPN.

Centrul Național Anticorupție menționează într-un comunicat de presă că inginerul divize ar fi propus fostei șefe a unei direcții de sector să încheie un contract de prestare a serviciilor cu un agent economic, iar ca mulțumire aceasta urma să beneficieze de un comision de 20% din suma contractului. În urma denunțului venit din partea funcționarei, CNA a pornit o cauză penală pentru a investiga faptele descrise.

În procesul de investigare au apărut și alte cazuri similare, în care sunt implicați și alți agenți economici, iar CNA a mai pornit două urmăriri penale pentru corupere activă.

Astăzi, ofițerii CNA au făcut percheziții în birourile unor funcționari din cadrul direcțiilor educație de la Botanica, Râșcani, Buiucani și Centru. Materialul probator urmează să fie examinat pentru a stabili întreaga schemă a comisioanelor percepute de la anumiți agenți economici.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.