Percheziții în toate sectoarele Penitenciarului nr. 6 Soroca

În toate sectoarele Penitenciarului nr. 6 Soroca, sunt desfășurate percheziții. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că este o continuare a acțiunilor de urmărire penală în dosarul privind documentarea membrilor organizației criminale cu activitate în interiorul și în afara instituțiilor penitenciare, transmite IPN.

Potrivit PCCOCS, ca și la Penitenciarul nr.15 Cricova, percheziționat pe 24 februarie, operațiunea este realizată cu suportul Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera”, securitatea perimetrului exterior al Penitenciarului nr. 6 fiind asigurată de către Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”.

Pe 15 februarie, a fost reținut adjunctul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco. Oamenii legii au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia. Demcenco este învinuit de abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale.

Pe 24 februarie, după percheziții, a fost reținut șeful Penitenciarului nr. 15 Cricova, acesta fiind bănuit de participare și susținere, prin diferite forme, a activității unei organizații criminale. De asemenea, s-a decis asupra transferării a 13 condamnați din Penitenciarul Cricova în alte instituții de detenție. Cei 13 condamnați dețin diferit „statut” ierarhic înalt în lumea criminală, iar acțiunile acestora urmează a fi investigate prin prisma statutului disciplinar al executării pedepselor sau a Codului Penal.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.