Pentru că ne pasă. MAIB continuă să sprijine sectorul medical

În contextul pandemiei provocată de coronavirus, Moldova Agroindbank a susținut și continuă să susțină sectorul medical din țară, pentru a depăși mai rapid și cu mai multe bătălii câștigate situația pandemică.

În acest sens, MAIB a decis să fie alături de Fundația Medicală „Valeriu Ghereg” printr-o donație de 50 000 de lei, bani destinați proiectului „Respirație Ușoară”. Scopul acestuia este fortificarea capacităților tehnice și a resurselor umane în instituțiile medico-sanitare publice care acordă asistență pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

„Pentru că ne pasă, Moldova Agroindbank a ales de la bun început să susțină sectorul medical aflat în prima linie în combaterea pandemiei, acționând cu responsabilitate în comunitate și unindu-și eforturile pentru a sprijini medicii, pacienții, societatea. Ne-am bucurat să ajutăm și de această dată și să contribuim la respirația mai ușoară a pacienților infectați cu COVID-19. Este încă o donație a MAIB, dar, cu siguranță, nu este ultima, având convingerea că doar unificându-ne forțele vom învinge”, a menționat Iulia Bogușevschi, Șef Comunicare Corporativă a MAIB.                                                                               

Acțiunile pe care și le propune Fundația în cadrul proiectului sunt dotarea spitalelor cu echipamente pentru suportul pacienților cu forme medii și severe de insuficiență respiratorie, instruirea și ghidarea personalului medical cu privire la aplicarea clinică a echipamentelor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Din donația oferită au fost procurate deja două dispozitive pentru ventilație non-invazivă de tip BiPAP. Ventilația non-invazivă se referă la asigurarea suportului ventilator fără ajutorul unei căi artificiale invazive (sonda de intubație sau de traheostomie). Unul dintre acestea a fost oferit IMPS Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, acolo unde pacienții au nevoie stringentă de „o gură de aer”.

„Suntem recunoscători Moldova Agroindbank pentru susținerea acordată în această perioadă complicată, când mii de oameni au nevoie de respirație asistată pentru a supraviețui. Datorită noilor echipamente procurate va fi posibilă ameliorarea asistenței medicale acordate pacienților afectați de COVID-19 cu forme medii de insuficiență respiratorie, prevenind înrăutățirea funcției pulmonare. Pe termen lung, echipamentele vor putea fi utilizate și pentru tratamentul pacienților cu alte maladii pulmonare acute și cronice, cauzate nu doar de COVID-19”, a declarat Ion Chesov, Directorul administrativ al Fundației Medicale „Valeriu Ghereg”.

Moldova Agroindbank este alături de sistemul medical din țară și și-a manifestat sprijinul încă de la începutul pandemiei, atunci când a donat suma de 500 000 de lei Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”. Banii au fost direcționați pentru susţinerea materială a personalului medical implicat în lupta împotriva COVID-19, dar şi pentru achiziţia aparatajului medical vital şi a consumabilelor necesare.

Împreună suntem mai puternici! Implicarea face diferența!
_______

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

 

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.