Pensionarii vor ridica suplimentul financiar la Banca de Economii până la sfârşitul anului

Suplimentul financiar în mărime de 50, 60 şi, respectiv, 90 de lei, alocat persoanelor care au pensia mai mică de 1300 de lei, va putea fi ridicat la Banca de Economii a Moldovei până la sfârşitul acestui an, conform listelor perfectate de Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS). Banii sunt eliberaţi în fiecare lună, după data de 10. Dacă o persoană nu şi-a putut ridica suplimentul până la sfârşitul lunii, banii se transferă pentru luna următoare, a declarat pentru IPN preşedintele CNAS, Maria Bortă.

Întrebată de ce aceşti bani nu sunt oferiţi odată cu pensia, la oficiile poştale, Maria Bortă a explicat că legislaţia în vigoare prevede că toate suplimentele financiare alocate de stat sunt eliberate beneficiarilor la filialele Băncii de Economii, la prezentarea buletinului de identitate, sau sunt transferate pe cardul bancar al acestora. În localităţile în care nu există o filială a Băncii de Economii, reprezentanţii acesteia se vor deplasa în localităţi, conform unor grafice stabilite în prealabil. Pensionarii care nu se pot deplasa pentru a-şi ridica banii, pot perfecta o procură pe numele unei persoane de încredere.

Suplimentul este alocat persoanelor care, după indexarea de la 1 aprilie anul curent, au pensia mai mică de 1300 de lei. Beneficiarii de pensii integrale pentru limită de vârstă ridică un supliment de 90 de lei; beneficiarii de pensii incomplete pentru limită de vârstă – 50 de lei; beneficiarii de pensii de invaliditate de gradul I – 90 de lei; de gradul II – 60 de lei şi de gradul III – 50 de lei. Pentru beneficiarii de alocaţii sociale de stat, cu excepţia alocaţiei pentru îngrijire şi a ajutorului de deces, sprijinul financiar este de 50 de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.