Pe corpul copilului din Hâncești nu au fost depistate semne de moarte violentă

Pe corpul neînsuflețit al copilului de șase ani din  Hâncești, depistat în toaleta din curtea casei, nu au fost depistat semne de moarte violentă. Potrivit oamenilor legii, chiar din start a fost făcută o examinare vizuală în curtea casei, însă măsurile de investigație au fost extinse în afara gospodării, deoarece părinții au declarat că băiatul ar fi fost răpit.

Igor Zglavuța, șef de Direcție la Inspectoratul Național de Investigații, a declarat că astăzi au fost făcute în gospodărie investigații suplimentare, cu utilizarea laboratorului criminalistic și a fost depistat cadavrul copilului. În cadrul verificărilor, toaleta a fost dărâmată. Probabilitatea că copilul a căzut singur în veceu este foarte mare.

Șeful adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Alexei Grosu, a menționat au fost examinate mai multe versiuni în contextul declarațiilor legate de dispariția copilului. Unii cetățeni au vorbit despre răpire, alții au spus că au auzit strigăte în pădure etc. Oamenii legii au examinat 12 versiuni.

Mai devreme, a fost intentată o cauză penală pentru răpire de persoane, procurorii urmează să decidă în privința încetării acesteia.

Despre dispariția lui Beniamin Osipciuc poliția a fost sesizată pe 26 mai, de către mama copilului. Totul s-a întâmplat în timp ce părinții erau la serviciu, iar micuțul era acasă, împreună doi frați mai mari. Căutările au durat două zile, fiind implicați zeci de polițiști, carabinieri, salvatori, dar și voluntari, care au verificat subsoluri, fântâni, guri de canalizare etc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.