Pe 1 iunie va fi organizat un marș în susținerea parcursului european al Republicii Moldova

Pe data de 1 iunie, în capitală va fi organizat un marș al tinerilor de susținere a parcursului european al Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat deputatul Eugeniu Sinchevici, care a precizat că la eveniment deja s-au alăturat 13 organizații de tineret. „În aceste zile se scrie istorie. Pe data de 20 octombrie va avea loc referendumul care va decide soarta acestei țări. Noi invităm tinerii să facă parte din scrierea acestei istorii, a declarat deputatul într-o conferință de presă susținută în fața Parlamentului, transmite IPN.

Eugeniu Sinchevici a menționat că marea majoritate a tinerilor din Republica Moldova susține integrarea europeană. „Este bine să vedem câți noi suntem de fapt și să arătăm tuturor celorlalți cât de mulți suntem. Noi vrem să atragem atenția asupra noastră. Astfel de marșuri sunt bune pentru a porni o discuție, pentru ca oamenii să analizeze care sunt preferințele acestei țări. Și este bine ca absolut toți cei care vor merge la vot pe 20 octombrie și vor avea în fața lor alegerea între un viitor prosper și european al Republicii Moldova sau rămânerea într-o zonă neutră, afiliată mai degrabă estului, este bine ca fiecare să înțeleagă că majoritatea tinerilor ai acestei țări susțin integrarea europeană”, a mai spus parlamentarul.

Prezent la eveniment, eurodeputatul Siegfried Mureșan a menționat că pe 20 octombrie va avea loc referendumul pentru integrarea europeană și este foarte important ca până atunci toți cetățenii să fie informați corect despre oportunitățile pe care le aduce UE. „Să le spunem oamenilor ce este Uniunea Europeană, ce câștig aduce pentru ei. Să le spunem oamenilor că Uniunea Europeană este un proiect de pace, este un proiect bazat pe libertate”, a notat europarlamentarul.

„Pe 1 iunie, când este marcată Ziua internațională a copilului, noi ne gândim la noi, dar și la viitoare generație de cetățeni ai Republicii Moldova, la tineri. Și știm că cel mai bun lucru pe care îl putem face astăzi pentru viitorul Republicii Moldova, pentru tinerii din Republica Moldova și pentru copii moldoveni este să integrăm Republica Moldova în Uniunea Europeană”, a mai menționat Siegfried Mureșan.

Marșul va începe la ora 10.30, în scuarul magazinului UNIC, iar participanții se vor deplasa în fața Parlamentului, unde vor ține discursuri.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.