PDM va consulta oamenii din teritoriu pentru a decide cum va acționa la prezidențiale

Partidul Democrat lansează campania „O altfel de politică”, în cadrul căreia va consulta membrii de partid și susținătorii la subiectul cum să acționeze PDM în cele două tururi ale alegerilor prezidențiale, dar și după alegeri. Programul a fost prezentat de liderul formațiunii, Pavel Filip, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Potrivit politicianului, pe perioada campaniei, deputații și membrii PDM vor merge în organizațiile teritoriale pentru a discuta cu membrii și susținătorii, așa ca aceștia să spună ce-și doresc ei pentru Moldova și pentru localitățile țării. PDM vrea să facă „o altfel de politică” pentru ca cei care-i susțin și fac parte din echipa Partidului Democrat să fie informați despre situația din partid și situația din țară. „Vrem ca deciziile în partid să nu fie luate ca în majoritatea formațiunilor politice din Moldova, de către conducerea partidului, ci împreună cu membrii de partid”, a declarat Pavel Filip.

Liderul PDM a remarcat că, în ultima perioadă, a înțeles că partidul a luat o decizie corecta atunci când a hotărât să nu participe la alegerile prezidențiale, având în vedere ce se întâmplă acum pe scena politică și promisiunile care se fac și care nu au nicio legătură cu funcțiile președintelui. Pavel Filip a remarcat că, de fapt, există doar doi candidați care se duelează. „Noi ne-am propus să fim sinceri cu alegătorii noștri, pentru că anume asta, sinceritatea, lipsește în politica moldovenească”, a remarcat liderul democrat.

Pavel Filip a mai spus că actuala coaliție este „foarte șubredă, la limită, în conformitate cu acordul pe care l-au semnat”. El mai spune că coaliția va dura atât timp cât va exista o majoritate de voturi și atât timp cât vor simți că membrii PDM sunt utili în echipa guvernamentala, că pot menține echilibrul și pot contribui în momente de criză.

La un alt subiect, aflarea fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc, în Turcia, Pavel Filip spune că nu a cunoscut despre acest lucru și nu mai ține minte când a vorbit ultima dată cu acesta la telefon.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.