PDM se declară nedumerit de atacul din partea a câţiva primari

Partidul Democrat din Moldova declară că a luat act cu mirare de „atacul improvizat de câţiva primari”, care insinuează că distribuirea banilor pentru localităţile din ţară s-ar face pe criterii politice. Reacţia partidului vine după ce candidatul unic al opoziţiei de centru-dreapta, Maia Sandu, susţinută de câţiva edili, a declarat că în actuala campanie electorală sunt admise mai multe abateri, iar cea mai gravă este folosirea de către Partidul Democrat a resursei administrative, fiind intimidaţi şi alegătorii, şi primarii din localităţi, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, PDM aminteşte că, în pofida faptului că cineva e tentat să creadă că are de suferit din cauza preferinţelor electorale, procedurile de obţinere a finanţărilor durează luni, uneori ani de zile, iar Maia Sandu doar recent a fost confirmată în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale. „Oricine în Republica Moldova ştie că ţara a fost lăsată fără asistenţă financiară externă. Din această cauză, majoritatea satelor şi oraşelor au rămas fără fondurile de dezvoltare pe care le aşteptau. Guvernul Filip a făcut totul pentru a obţine un nou Acord cu FMI, care ar debloca finanţările, inclusiv din partea Uniunii Europene şi a Băncii Mondiale, ceea ce aşteaptă şi primăriile locale”, scrie în comunicat.

Potrivit PDM, probabil pe Maia Sandu o susţin anume acei primari care nu prea urmăresc sau nu înţeleg aceste lucruri. „Având în vedere că suntem într-un an marcat de austeritate financiară, apreciem faptul că peste 400 de primari din Republica Moldova îl susţin la funcţia de preşedinte al ţării pe candidatul PDM, Marian Lupu. Suntem siguri că sprijinul se bazează pe platforma pro-europeană a candidatului nostru, pe încrederea în experienţa lui şi în faptul că va aduce fonduri europene pentru dezvoltarea localităţilor din Republica Moldova”, se mai menţionează în comunicatul PDM.

În altă ordine de idei, PDM declară că a constatat că atacul adepţilor Maiei Sandu este sincronizat pe această temă cu atacul din partea candidatului socialist Igor Dodon, pe care democraţii îl consideră principalul pericol pentru cursul european al Moldovei. PDM declară că aceste campanii negative sunt descalificante pentru candidaţi şi este important ca alegătorul pro-european să-i sancţioneze duminică, 30 octombrie, prin vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.