PDM nu participă la alegerile prezidențiale

Partidul Democrat nu va participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Formațiunea precizează că în această cursă sunt doar doi candidați cu șanse, iar pe care îl va susține PDM, se va decide după consultările cu cetățenii în teritoriu. Despre aceasta a anunțat președintele PDM, Pavel Filip, miercuri seara, 9 septembrie, după ședința Consiliul Național Politic al formațiunii, transmite IPN.

„Nu ne este frică să spunem clar și răspicat, ceea ce cu toții cunoaștem. Da, în aceste alegeri există doar doi candidați și punct. Restul este doar zgomot de fundal. Asta înțeleg și ceilalți candidați, însă, din cauza orgoliilor și intereselor înguste, și-au anunțat participarea în cursă. În afară de cei doi candidați cu șanse, toți ceilalți sunt doar figuranți și au rolul doar să încurce, pentru că au asemenea înțelegeri sau să facă jocul unuia sau altuia. Și de ce nu, să deschidă calea unor negocieri subterane înainte de vot”, a declarat Pavel Filip într-o conferință de presă.

Potrivit lui, „PDM nu va face figurații în acest spectacol și nu va participa la astfel de jocuri, amăgindu-și electoratul”. „Nu vedem sensul să intrăm în acest război politic și să ne irosim forțele pentru funcția de președinte, care oricum este o funcție onorifică, o funcție simbolică, pentru că suntem o țară parlamentară. La noi contează Guvernul și Parlamentul. Președintele nu va putea majora salarii, pensii, nu va putea crea locuri de muncă, nu va putea atrage investiții și relansa economia țării. Acest lucru l-a făcut și îl face Guvernul. Președintele e responsabil de distincții și poate să arate la direcția de politică externă.

Pavel Filip a menționat că la alegerile prezidențiale, oamenii vor alege această direcția prin alegerea unui dintre cei doi candidați cu șanse mai mari. În perioada imediat următoare, reprezentanții formațiunii vor merge în toate raioanele țării. „Ne vor spune oamenii care o să fie decizia noastră în continuare. Vom invita membrii Partidului Democrat să participe activ în cadrul procesului electoral pentru a susține un candidat sau altul. Și mai mult, în final se va lua o decizie după consultarea cu oamenii – care candidat va fi susținut de către Partidul Democrat”, a notat Pavel Filip.

Politicianul a mai spus că Partidul Democrat are oameni buni și profesioniști pentru Guvern și, potrivit lui, acest fapt a fost demonstrat de cabinetul de miniștri pe care l-a condus.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.