PDM începe colectarea semnăturilor pentru demiterea lui Igor Dodon

Partidul Democrat inițiază campania de colectare a semnăturilor pentru demiterea lui Igor Dodon din funcția de președinte „pe motiv de trădare de patrie, finanțare ilegală din exterior a PSRM și uzurpare a puterii în stat”, transmite IPN.

„Campania a fost lansată întru realizarea cerințelor celor 30 de mii de oameni, care la 9 iunie 2019 au participat la un protest pașnic, în Piața Marii Adunări Naționale, pentru apărarea constituționalității și au adoptat Rezoluția pentru Apărarea Țării. Pentru a-și pune în aplicare planul de vânzare a țării, Igor Dodon împreună cu socialiștii și Blocul ACUM  au întreprins o tentativă de lovitură de stat”, se menționează într-un comunicat de presă al PDM.

PDM consideră că, „prin această trădare rușinoasă, cetățeanul Igor Dodon și-a pierdut orice legitimitate, mai ales după ce întreaga țară a văzut modul în care a încercat să pună în practică un plan de federalizare a Republicii Moldova, dar și modul în care președintele țării recunoaște că socialiștii au fost finanțați ilegal din Federația Rusă cu zeci de milioane de dolari în ultimii ani”.

Democrații anunță că vor continua acțiunile legale până președintele Igor Dodon, pe care îl consideră nelegitim, va demisiona din funcție. Totodată, PDM îi solicită lui Igor Dodon să demisioneze și „să meargă la judecata poporului, în cadrul alegerilor prezidențiale anticipate”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.