PDCM promite școli în toate localitățile și pledează pentru relații bune cu toate statele

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei promite școli în toate localitățile din Republica Moldova. La o întâlnire cu locuitorii satului Tvardița, raionul Taraclia, președintele formațiunii, Ion Chicu, ex-premier, a spus că abordarea guvernelor precedente de a închide școlile mici, pentru că nu sunt rentabile, a fost o eroare, care a afectat foarte mulți copii, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al formațiunii.

„Nicio localitate din Republica Moldova nu trebuie să rămână fără școală. Chiar și în cel mai mic sat trebuie să rămână cel puțin ciclul primar de instruire, clasele 1-4, cu revenirea, cu timpul, a claselor gimnaziale”, a menționat Ion Chicu.

Liderul PDCM a adăugat că statul trebuie să asigure fiecărui copil acces la educație, cât de mică ar fi localitatea în care ei trăiesc. „Noi vom pleda pentru asigurarea condițiilor și posibilităților egale pentru acces la educație a copiilor de toate naționalitățile, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova”, a notat ex-premierul. Ion Chicu a evidențiat că problema insuficienței cadrelor didactice poate fi soluționată prin majorarea salariilor și asigurarea cu locuințe.

Un alt subiect abordat de locuitorii din Tvardița a vizat relațiile cu statele partenere și asigurarea piețelor de desfacere pentru producția agricolă. Ion Chicu a declarat că formațiunea pe care o conduce pledează pentru păstrarea relațiilor bune cu toate statele și identificarea oportunităților de colaborare.

„Este clar tuturor că nu putem asigura o creștere economică, dacă nu vom avea piețe de desfacere. Țările luptă pentru piețele de desfacere, ar fi o greșeală enormă să pierdem o piață de desfacere în Kazahstan, Rusia sau China. Trebuie să avem relații bune cu toți. Desigur, trebuie să menținem relațiile bune și cu țările Uniunii Europene ”, a adăugat Ion Chicu, citat de IPN.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.